Muuttajan muistilista!

Huoneiston muuttosiivous

Huoneiston muuttosiivous tulee tehdä huoneistosta muutettaessa ennen avainten luovutusta. Siivous tehdään siten, että uusi vuokralainen voi ottaa huoneiston siivouksetta käyttöön.

Mikäli muuttosiivous laiminlyödään, on vuokranantajalla oikeus laskuttaa vuokralaiselta erikseen siivouksesta aiheutuneet kulut. Huoneistosta muutettaessa tulee kiinnittää erityistä huomiota seuraaviin asioihin:

Keittiö

 1. Lieden ja jääkaapin pesu sisä- ja ulkopuolelta sekä niiden taustojen puhdistus
 2. Puhdista liesikupu ja liesituulettimen rasvasuodatin
 3. Keittiökaapistojen puhdistus sisä- ja ulkopuolelta
 4. Ilmanvaihtoventtiilin puhdistu
 5. Pakastimen sulatus ja puhdistus
 6. Astianpesukoneen tulo- ja menoliitäntöjen tulppaus on vuokralaisen vastuulla; vuokralainen vastaa vahingoista, mikäli astianpesukoneliitäntöjen huolimattomasta tulppauksesta aiheutuu vahinkoa.

Kylpyhuone ja WC

 1. WC-istuimen ja käsienpesualtaan puhdistus
 2. Lattiakaivon sekä hajulukon puhdistus
 3. Ilmanvaihtoventtiilin puhdistus

Huoneiston lattia ja seinäpinnat

Huoneiston kaikki lattiapinnat tulee imuroida ja pestä. Muista myös puhdistaa jalkalista. Tahrat ovista ja seinistä tulee poistaa. Mahdolliset sisustustarrat tulee poistaa.

Ikkunat

Pese ikkunat. Huomioi sää. Pakkasella tulee pestä ainakin sisäpinnat sekä puhdistaa ikkunavälit.

Ulkotilat ja varastot

Siisti asuntoon kuuluvat ulkotilat. Parvekkeelle eikä etu- tai takapihalle ei saa jättää mitään tavaraa. Siisti käytössäsi olleet, huoneistoon kuuluvat varastotilat.

Muuton jälkeen tehdään huoneistossa tarkastus, jossa todetaan huoneiston kunto ja siisteys. Mikäli tarkastuksessa ei havaita puutteita tai vikoja, vakuusmaksu palautetaan vuokrasopimuksen ehtojen mukaisesti.

Asumisesta ja huoneiston iästä johtava normaali kuluminen otetaan tarkastuksessa huomioon. On kuitenkin muistettava, että kulunut ja likainen pinta ovat eri asioita.

Ota tästä talteen Siivoojan muistilista.

Avainten palautus

Palauta asunnon avaimet meille, kun asunto on tyhjennetty ja siivottu ohjeiden mukaisesti. Palauta kaikki vastaanottamasi sekä asumisen aikana teettämäsi avaimet toimistollemme, Kallentorin palveluautomaattiin tai jätä ne keittiön työtasolle. Mikäli jätät avaimet huoneistoon, tulee siitä ilmoittaa toimistolle joko puhelimitse 040–181 7400 tai sähköpostilla vuokra-asunnot@talohoito.fi. Mikäli avaimia palautetaan pois muuttaessa alun perin annettua määrää vähemmän tai mikäli asukas asumisen aikana kadottaa avaimen, tullaan lukko sarjoittamaan vuokralaisen kustannuksella.

Vakuus

Edellyttäen, että kaikista maksuista ja velvoitteista on huolehdittu asianmukaisesti, rahavakuus palautetaan ilmoitetulle tilille kuukauden kuluessa.

Muuttotarkastus

Huoneistossa tehdään ennalta ilmoitettuna päivänä muuttotarkastus, jossa todetaan huoneiston kunto ja siisteys. Mikäli tarkastuksessa ei havaita puutteita tai vikoja, vakuusmaksu palautetaan vuokrasopimuksen ehtojen mukaisesti. Asumisesta ja huoneiston iästä johtava normaali kuluminen otetaan tarkastuksessa huomioon. On kuitenkin muistettava, että kulunut ja likainen pinta ovat eri asioita.

Pois muuttanutta asukasta laskutetaan ilmenneistä puutteista:

 • siivoamaton huoneisto / puutteelisesti siivottu
 • rikotut kiintokalusteet, ovet, muut pinnat tai muu taloyhtiön omaisuus
 • asuntoon, varastoon, piha-alueelle tai parvekkeelle jätetyn tavaran pois viennistä
 • ilman taloyhtiön lupaa tehdyt remontit, esim. maalaus tai tapetointi
 • lemmikien aiheuttamat vahingot

Muuta muistettavaa!

 • Muista irtisanoa sähkösopimuksesi
 • Tee muuttoilmoitus Postiin ja Digi- ja väestötietovirastoon.
 • Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja siirrä vakuutukset uuteen asuntoon.
 • Sulje huoneiston laajakaista.

Hyvä nyrkkisääntö on, että siivoat huoneiston sellaiseksi, että voisit itsekin sinne tyytyväisin mielin muuttaa!