Muuttosiivous

HUONEISTON MUUTTOSIIVOUS

Huoneiston muuttosiivous tulee tehdä huoneistosta muutettaessa ennen avainten luovutusta. Siivous tehdään siten, että uusi vuokralainen voi ottaa huoneiston siivouksetta käyttöön.

Mikäli muuttosiivous laiminlyödään, on vuokranantajalla oikeus laskuttaa vuokralaiselta erikseen siivouksesta aiheutuneet kulut. Huoneistosta muutettaessa tulee kiinnittää erityistä huomiota seuraaviin asioihin:

KEITTIÖ

1. Lieden ja jääkaapin pesu sisä- ja ulkopuolelta sekä niiden taustojen puhdistus

2. Keittiökaapistojen puhdistus sisä- ja ulkopuolelta

3. Ilmanvaihtoventtiilin puhdistus

KYLPYHUONE JA WC

1. WC-istuimen ja käsienpesualtaan puhdistus

2. Lattiakaivon puhdistus

3. Ilmanvaihtoventtiilin puhdistus

Huoneiston kaikki lattiapinnat tulee imuroida ja pestä sekä tahrat ovista ja seinistä tulee poistaa. Myös parveke tulee siistiä. Asuntoon, parvekkeelle eikä varastotiloihin saa jättää mitään tavaraa.

Muuton jälkeen tehdään huoneistossa tarkastus, jossa todetaan huoneiston kunto ja siisteys. Mikäli tarkastuksessa ei havaita puutteita tai vikoja,vakuusmaksu palautetaan vuokrasopimuksen ehtojen mukaisesti.

Ota tästä talteen Siivoojan muistilista.

Asumisesta ja huoneiston iästä johtava normaali kuluminen otetaan tarkastuksessa huomioon. On kuitenkin muistettava, että kulunut ja likainen pinta ovat eri asioita. Kun muutat uuteen asuntoon, jossa muuttosiivous on tehty, huomaat työsi tuloksen!